Obredi prehoda za ženske

ženski obred svečeOrganizacija in izvedba obredov prehoda za ženske

Obred je čudovito darilo ženski, ki doživlja duhovno-biološki prehod. Pomaga ji občutiti globino in pomen njenega prehoda in v polnosti izkoristiti vse njegove potenciale. Vsak obred je pripravljen individualizirano – vsebina in organizacija sta prilagojena tvojim potrebam ali potrebam ženske, ki ji bo obred posvečen.  Za več informacij in naročanje organizacije obreda pišite na ana@rdecisotor.com ali 070760868

Kaj so ženski obredi prehoda?

Ženske odkrivamo svojo ženskost skozi naše notranje procese – procese v našem telesu, v naših psihah, v našem vsakdanu, v življenjskih spremembah, ki se nam dogajajo. Ko ženske priznamo svoje notranje procese, same sebi omogočimo dostopanje do informacij, ki nam jih le-ti ponujajo in si podarimo ogromno priložnost za osebni duhovni razvoj.

Ženske smo v sodobnem času povsem pozabile na temeljne prehoda v naših življenjih: menstruacija, spolnost, porod, menopavza. To so močna področja ženske duhovnosti, skozi katere se ženska veliko uči o sebi, o življenju, o stvarstvu.

Ženski obredi prehoda častijo, priznavajo in spoštujejo te ključne točke v ženskem življenju in ji omogočajo, da se z njimi sooči na globlji, duhovni ravni ter se od njih nauči več, kot le fizičnega prilagajanja svojega življenja novi situaciji. Ženski obredi prehoda so čudoviti trenutki zbiranja žensk, ki delijo svoja življenja, spoznanja in modrost in skozi ta proces poglabljajo znanje o sebi, o ženskosti in o življenju.

Veliko nas je ranjenih ali pa se počutimo izpraznjene, ker tako pomembni prehodi v našem življenju niso bili upoštevani. Čutimo, da prehoda nismo v celoti izkusile, saj nam je bilo veliko aspektov našega prehoda nedostopnih. Tako v nas še vedno tlijo vprašanja, na katera nismo dobile odgovorov v času prehoda in nas zaustavljajo na naši poti razvoja. Ko si podarimo obred, se v nas odklene potencial, ki ga ima prehod, pozdravimo svoje rane in obogatimo svoje življenje.

Ženska, spomni se…spomin prebiva globoko v tebi! 

Tradicionalno so se ženske v preteklosti (ponekod pa še danes) skupinsko večkrat srečevale z namenom umika iz širše družbe v ženski svéti svet. Izvajale so obrede in ceremonije ob pomembnih življenjskih prehodih posameznic, prav tako pa so se mesečno srečevale ob prazni Luni/krvavitvi, da so se med krvavitvijo poglobile vase z namenom regeneracije, tesnejše povezave z ženskim modrostnim izročilom, ki so ga intenzivneje čutile v skupini.

Obred je pomemben element ženske modrosti o umiku. Umik pomeni namreč umik vase, v nefizični duhovni prostor vase, kjer ne obstajajo nikakršne omejitve in kjer se Zemlja poveže z Nebom. Obred služi prekinitvi običajne budne zavesti, odmik od omejitev prostora in časa ter povezavo z božanskim. Prav tako obred služi posvetitvi, iniciaciji v novo življenjsko vlogo oziroma obdobje, pridobivanju duhovnega vodstva za pomembne življenjske odločitve ter za povezovanju z drugimi ljudmi.

Sozvočenje z obredno zavestjo je ženski naravno. Ženska je po svoji naravi sposobna lahkotneje in spontaneje kot moški stopiti v obredno zavest in se povezati z duhovno dimenzijo. Ženska zaradi svoje cikličnosti in notranjega védenja o faznosti življenja ter enakovrednosti umika in dejavnosti, lažje razume naravo in namen obreda ter se mu lažje preda. Obred je izredno pomemben del ženske duhovnosti, prav tako pa blagostanja družbe nasploh. Z izgubo obredov smo kot družba veliko izgubili in posledica je naš občutek osamljenosti, nepovezanosti z drugimi in z univerzumom, občutek življenjskega nesmisla, boječnost, tesnobnost, nezmožnost uravnovešenja dajanja in sprejemanja, dobička in porabe.

Obredi, ki jih organiziram:

Ženski krog v Rdečem šotoru. slika: www.meetup.com

  • Rdeči šotor
  • Obred za prvo menstruacijo
  • Obred materinstva – Blessingway
  • Obred po porodu – “closing bones” oziroma “zapiranje kosti”

Ženski krog iz davnine.

  • Obred ob menopavzi

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.