Materinski krogi »Prvo leto Mama«

MadonnaMaterinski krogi »Prvo leto Mama« 

Materinski krogi »Prvo leto Mama« so namenjeni Mamam z otročki starosti 0-1 leta (v primeru zanimanja lahko tudi za mame s starejšimi otročki). Vabljene tudi nosečnice, ki bi rade prišle v stik z materinskim ritmom, spoznale izzive drugih mam in se podprle v prehodu v (novo) materinstvo. 

Potekali bodo enkrat na 14 dni v dopoldanskem času med tednom; ob četrtkih med 10. in 13. uro,  na Štihovi ulici 5 v Župančičevi jami v Ljubljani.

Sklop je sestavljen iz 6 srečanj.

Cena sklopa je 80 eur. Cena posameznega srečanja je 15 eur

Plačilo izvedeš na TRR Društva Rdeči šotor:

Društvo Rdeči šotor
Novi trg 1
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7789 641 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
namen plačila: Materinski krogi “Prvo leto Mama”
koda namena: OTHR 

Kroge vodiva Ana Drevenšek, ustanoviteljica društva Rdeči šotor in doula (obporodna in poporodna spremljevalka) ter Nadja Vrenk, Mama, djotish svetovalka, socialna delavka, duhovna raziskovalka. 

Prijave na: ana@rdecisotor.com Informacije in vprašanja: Ana: 070760868 ali Nadja: 051 359 252 

Krogi so namenjeni Mamam z njihovimi otročki. Krogi potekajo približno 2-3 ure. Poskrbljeno je za prigrizek in pijačo. Na krogih lahko dojimo, se sprehajamo, previjamo. Poskrbimo, da se počutimo udobno. V krogu vlada duh spoštovanja do materinskega dela in materinskega ritma.

Na krogu bo prisotna oseba (ali več oseb, odvisno od velikosti skupine), ki bo v pripravljenosti, da Mamam pomaga pri oskrbi otročkov ter po potrebi pestuje otroka, se igra z njim, itd, da se Mama lahko posveti krogu, v primeru, da bi se čutila preveč razpršeno. 

TaraNamen krogov je ustvariti prostor varnosti in nege, kjer Mame dobijo podporo in potrditev na svoji poti materinstva. Namenjen je ustvarjanju podpornega in neobsojajočega vzdušja, kjer o svoji materinski izkušnji lahko govorimo kot o poti samospoznavanja in ozaveščanja. Naša rdeča nit je zavestno materinstvo. Zavestno materinstvo ne pomeni strogost do sebe, temveč dovoljenje sebi, da si vzamem čas, da začutim in ozavestim, kaj se mi dogaja, praznujem svoje zmage in sprejemam zavestne in opolnomočene odločitve na nadaljni materinski poti.

Kroge vodiva Ana in Nadja, ki razloživa temo posameznega srečanja ter nato nizava iztočnice za pogovor in deljenje ter koordinirava potek kroga. Krogi so namenjeni hkrati srečevanju z različnimi tematikami povezanimi z zavestnim materinstvom in hkrati deljenju svojih izkušenj, občutkov. Krogi so namenjeni medsebojni podpori in potrditvi na materinski poti.

Datumi: 24. marec, 7. april, 21. april, 5. maj, 19. maj, 2. junij 2016.

Srečanja:

  1. Biti Mama – jaz Mama in Boginja Mati
  2. Odnos z dojenčkom –povezovanje, komunikacija
  3. Pomen »faze naročja« – nega, dojenje, pestovanje, spanje
  4. Intimnost po porodu – spolnost in partnerstvo
  5. Samonegovanje za Mame
  6. Materinstvo kot duhovna izkušnja

Podrobnejši opis programa srečanj prijavljene dobite ob prijavi.