Materinski krogi “Nosečnost in Porod”

Materinski krogi “Nosečnost in Porod”

Na Materinskih krogih "Nosečnost in porod" bo poudarek na zavestnem stiku s sabo in z otrokom v maternici kot osrednjem dejavniku pri spontanem in izpolnjujočem porodu in prehodu v materinstvo.

Na Materinskih krogih “Nosečnost in porod” bo poudarek na zavestnem stiku s sabo in z otrokom v maternici kot osrednjem dejavniku pri spontanem in izpolnjujočem porodu in prehodu v materinstvo.

Materinski krogi »Nosečnost in Porod« so namenjeni nosečim Mamam ali Mamam, ki se pripravljajo na spočetje ter njihovim partnerjem

Potekali bodo enkrat na 14 dni ob četrtkih med 17.00 in 20.00 uro. 

Sklop je sestavljen iz 6 srečanj.

Cena sklopa je 80 eur na osebo/100 eur na par. Cena posameznega srečanja je 15 eur na osebo/20 eur na par

Plačilo izvedeš na TRR Društva Rdeči šotor:

Društvo Rdeči šotor
Novi trg 1
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7789 641 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
namen plačila: Materinski krogi “Nosečnost in Porod”
koda namena: OTHR 

Kroge vodim Ana Drevenšek, ustanoviteljica društva Rdeči šotor in doula (obporodna in poporodna spremljevalka) in študentka pri APPPAH (Ameriškem združenju za pre- in perinatalno psihologijo in zdravje). 

Prijave na: ana@rdecisotor.com Informacije in vprašanja: Ana: 070760868 

Krogi so namenjeni pripravi na porod ali pripravi na spočetje. Naša rdeča nit bo pomen zavestnega stika s sabo in svojimi občutki in pomen zavestnosti otroka v maternici in potencial komunikacije z njim za lažjo nosečnost, lažji porod in lažji prehod v materinstvo. 

Naša rdeča nit po pomen zavesti. Zavesti mame, očeta in otroka. Preplet teh treh zavesti. Kako vpliva ta združena zavest na potek nosečnosti, poroda, poporodnega obdobja in kakšen odtis pusti na otroku za vse življenje.

Naša rdeča nit po pomen zavesti. Zavesti mame, očeta in otroka. Preplet teh treh zavesti. Kako vpliva ta združena zavest na potek nosečnosti, poroda, poporodnega obdobja in kakšen odtis pusti na otroku za vse življenje?

Namen krogov je pridobiti pomembne informacije in dejstva o resnični naravi poroda, resničnemu pomenu vpliva nosečnosti, poroda in poporodnega obdobja na otrokovo psihologijo ter na identiteto ženske in moškega. Namen krogov je, da se opolnomočimo in na podlagi novih spoznanj, informacij in povezanosti s sabo sprejemamo zavestne in opolnomočene odločitve glede nosečnosti, poroda, poporodnega obdobja.

Porod je kontinuacija spolnosti. Porodna energija pripada le mami, očetu in otroku. Je energija, ki si jo med seboj delijo in jih povezuje, tako kot spolna energija povezuje človeka, ki si jo delita. Razkroj občutljivosti je povzročil ogromno nasilja, ki so ga deležne družine med porodom; pred industrializacijo obporodne oskrbe kot smrtna nevarnost poroda, po njej pa kot medikalizacija poroda.

Porod je kontinuacija spolnosti. Porodna energija pripada le mami, očetu in otroku. Je energija, ki si jo med seboj delijo in jih povezuje, tako kot spolna energija povezuje človeka, ki si jo delita. Razkroj občutljivosti je povzročil ogromno nasilja, ki so ga deležne družine med porodom; medikalizacija poroda.

Nosečnost porod in poporodno obdobje so sveti čas, ki pripada otroku, mami in očetu. Zavest vsakega od njih je skozi ta proces preobražena. Porodna energija je energija, ki povezuje mamo, očeta in otroka in pripada samo njim. Če se s to energijo zavestno srečamo, lahko poveže novo družino z močnimi in globokimi vezmi in naredi izkušnjo bolj globoko. 

Posvečali se bomo odkrivanju resnične vloge očeta, mame in otroka v obporodnem času. 

Krogi so sestavljeni tako iz pridobivanja informacij kot tudi iz praktičnih vaj za vzpostavljanje zavestnega stika z občutki, drug z drugim ter za ugotavljanje svojega odnosa do posameznih tem. 

Datumi: 17. marec, 31. marec, 14. april, 12. maj, 26. maj,  9. junij 2016. 

Srečanja:

  1. Zavest otroka v maternici – vpliv nosečnosti na duševnost otroka
  2. Povezovanje z otrokom – zaveznik pri porodu
  3. Spolnost poroda
  4. Porod “od zunaj” – porodne možnosti, porodni sistem, evidence-based prakse
  5. Porod kot obred prehoda
  6. Ranljivost in pomen prvih trenutkov po porodu

Podrobnejši opis programa srečanj prijavljene dobite ob prijavi.