Krogi za matere

Materinski krogi v Rdečem Šotoru so po novem razdeljeni na dva sklopa:

Materinski krogi “Nosečnost in porod” (klikni)

so namenjeni bodočim Mamam in Očetom. Teme, ki jih obravnavamo, so:

Srečanja:

 1. Zavest otroka v maternici – vpliv nosečnosti na duševnost otroka
 2. Povezovanje z otrokom – zaveznik pri porodu
 3. Spolnost poroda
 4. Porod “od zunaj” – porodne možnosti, porodni sistem, evidence-based prakse
 5. Porod kot obred prehoda
 6. Ranljivost in pomen prvih trenutkov po porodu

Materinski krogi “Prvo leto Mama” (klikni)

so namenjeni Mamam z otročki. Teme, ki jih obravnavamo, so:

Srečanja:

 1. Biti Mama – jaz Mama in Boginja Mati
 2. Odnos z dojenčkom –povezovanje, komunikacija
 3. Pomen »faze naročja« – nega, dojenje, pestovanje, spanje
 4. Intimnost po porodu – spolnost in partnerstvo
 5. Samonegovanje za Mame
 6. Materinstvo kot duhovna izkušnja

Odzivi udeleženk na pretekli cikel Materinskih krogov:

“Dobila sem veliko hrane za dušo in misli, in pogum da sem vprašala mamo o tem kako je rodila mene. Zame ima največji pomen, da lahko rojevam tudi ideje (in sem jih veliko v službi, ko sem dajala drugim). Osebno pa spoznanje, da lahko in želim tudi zanositi, roditi, biti mama zavestno! (tako kot sem se poročila in je super, bolje kot bi si lahko želela)

“Vsekakor sem dobila veliko, tudi kakšen AHA : ), pričakovanja so bila pa zelo razpršena in neoprijemljiva. Največ mi je pomnil varen prostor in priložnost oz. čas za razmislek in občutenje stvari, za katere si prej nisem vzela časa. Hvala za vse Ana!”

“Mislim, da so zame vsa srečanja v Rdečem Šotoru izjemno močna…vedno se mi v nekaj dneh po njih zgodijo kakšni “tektonski” premiki…ta vikend po materinskem krogu (čeprav sem imela občutek, da res nisem bila pri stvari na njem) sem doživela močno spoznanje o tem, da moram svojemu sinu začeti postavljati meje – takoj – odločno. Morda se zdi nepovezano, ampak verjamem, da je materinski krog sprožil to v meni. In spoznanje je bilo zelo čustveno intenzivno.”

“Dobila sem veliko zanimivih, poglobljenih informacij, in kar je vredno največ, živetih izkušenj drugih mater, žensk, sester, hčera. Kot praviš, to je bila hrana za dušo in misli. Kar mi je bilo posebej ganljivo, iz ust udeleženk kroga so se izvile besede, ki verjamem, da sem jim rabila slišat. Nekaj, kar je bilo v meni, pa za to nisem našla ustreznih besed. In potem je v meni odmevalo: AHA, to je TO. Moji občutki so dobili ime, prav tako moji pomisleki in dileme, strahovi in radosti. In čutila sem, da v tem nisem sama, da smo v tem skupaj. Da je to prostor, kjer ne potrebujem ”cenzure”, ”varnostnega jopiča” ali ”premlevanj”. Večkrat sploh nisem rabila spregovoriti, saj je bila že samo izkušnja ”biti tam” dovolj močna, je že nosila spremembo v meni. Zelo všeč mi je občutje, ki me spremlja še nekaj časa po krogih. Takšna velika umirjenost, povezanost in dobronamernost. Tovrstni občutek se v meni ustvari v krogih, v pogovorih s prijateljico, deljenjem intime z mamo .. Je nekaj specifično ženskega. To bom ponesla s seboj. Hvala. ♥” 

“Največ mi je pomenil občutek, da nisem osamljena, da je moja ženskost nekako našla mesto v mojem življenju, zaradi česar se globlje sprejemam in čutim do sebe več ljubezni.”

“V spominu mi je kot zelo močen ostal prvi krog Jaz-Mama. Zelo me je navdahnil, prijetno. Sprva sem pogrešala več udeleženk da bi bila izmenjava bolj polna, a zgodila se je zanimiva izkušnja izpolnjenosti tudi v malem številu. res fajn….  Pri Instinktivnem materinstvu mi je bila dobrodošla delitev tipov mam kjer se tudi sama lahko naprej raziskujem. Vsekakor pa sem dobila vsakic občutek pripadnosti (ne glede na različnost udeleženk) in da sem se lahko izrazila, začutila. In domov odšla v miru s seboj. Kot jaz in kot mama…hvala ti…”

“Globje razumevanje ženske energije, vloge ženske, mame, kaj to materinstvo je,… občutek, da nisem sama, občutek opolnomočenosti, povezanosti,…”

“Dobila sem vse, kar sem pričakovala in še več. Zgodilo se je veliko AHA momentov. Najbolj me je presenetil in navdušil tvoj pogled na obravnavane teme, misel o smrti ega, kako biti mama ne pomeni imeti otroka…”

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.