Kolo Leta

Kdaj: 11. februar 2017 od 11.30 do 18.30

Kje: Štihova ulica 5, Župančičeva jama, Ljubljana (bela izložba z napisom MICELIJ, NE vhod v stanovanjski kompleks, ki je zraven)

Prispevek: 45 eur

Obvezne prijave: Prijaviš se s plačilom na TRR Društva Rdeči šotor ter me o tem obvestiš na ana@rdecisotor.com
Društvo Rdeči šotor
Novi trg 1
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7789 641 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
namen plačila: Delavnica Kolo Leta
koda namena: OTHR

kolo leta

Kolo Leta je sestavljeno iz energijskih sprememb, ki se zgodijo ob menjavanju letnih časov, sprememb v Luninih menah in odnosu med Zemljo in ostalimi nebesnimi telesi.

Vabljene na delavnico Kolo Leta, na kateri bomo spoznale potek Kolesa Leta in najpomembnejše prelomne točke na njem, da bi v novo leto vstopile zavestno in z meseci, ki prihajajo, sodelovale na globlji ravni. Namen spoznavanja Kolesa Leta je, da preko spoznavanja toka energije skozi letne čase, vstopa v globljinstik s svojimi čutenji v posameznih obdobjih ter načrtujemo svoje življenje bolj v skladu s svojimi notranjimi čutenji.

Kolo Leta je sestavljeno iz energijskih sprememb, ki se zgodijo ob menjavanju letnih časov, sprememb v Luninih menah in odnosu med Zemljo in ostalimi nebesnimi telesi.
Na delavnici Kolo Leta bomo odkrivale naravne energije leta in pomembne točke prehoda, ki zaznamujejo naše doživljanje in vplivajo na naše zmožnosti in nagnjenja. Energetski potek leta se bistveno razlikuje od poteka leta, ki ga narekuje trenutni gregorijanski koledar. Koledar, ki ga trenutno uporabljamo, je umetno ustvarjen (o čemer priča tudi dejstvo, da ga moramo na vsakih 4 leta malo “popraviti” s prestopnim letom), pomembni trenutki prestopa (izmenjevanje mesecev, novo leto itd.) pa niso v skladu z dejanskimi naravnimi prehodi.

 

Na delavnici bomo govorile o odnosu med Božansko Ženskostjo in Božansko Moškostjo na Kolesu Leta ter o manifestaciji tega plesa na individualni ravni.

Na delavnici bomo govorile o odnosu med Božansko Ženskostjo in Božansko Moškostjo na Kolesu Leta ter o manifestaciji tega plesa na individualni ravni.

Neujemanje naravnih energij s koledarjem, po katerem živimo, povzroča veliko zdravstvenih, duševnih, duhovnih neravnovesij na individalni in kolektivni ravni. S tem, ko nas sili, da delujemo proti svojemu vzgibu k počitku ali pa nas sili k počitku, ko čutimo vzgib k delovanju (na primer, ni nujno, da vsako soboto in nedeljo čutimo željo počivati in da vsak ponedeljek čutimo vzgib k delovanju; ni nujno, da smo vsakega 31. decembra razpoloženi za praznovanje, še posebej, če takrat nastopi prazna Luna in/ali imamo menstruacijo).

Na delavnici bomo potovale po Kolesu Leta, spoznavale njegov ritem, prelomne točke (8 praznikov, med njimi sončni obrati in enakonočja) ter naravo posameznih obdobij, čemu so namenjena in pri čem nas podpirajo. Spoznavale bomo, na kakšen način energije Kolesa Leta vplivajo na nas individualno.

 

Govorile bomo o tem, kako se preobraža Boginja - Božanska Ženskosti, ki je ciklična in spreminjajoča se - na potovanju po Kolesu Leta.

Govorile bomo o tem, kako se preobraža Boginja – Božanska Ženskosti, ki je ciklična in spreminjajoča se – na potovanju po Kolesu Leta.

Vtis udeleženke z delavnice:

“Delavnica Kolo leta je bila zame ena najmogočnejših do sedaj. Obred je segal v globine in božal mojo Boginjo, Boga, mojo moč. Dejansko sem na vseh ravneh začutila svojo notranjo, pristno, nesebično, čisto moč. Sporočila, ki nam jih je predala Ana, so se delec za delcem sidrala v podzavest ter stkala mozaik, ki je manjkal do celote, ki sem jo slutila, pa je nisem razumela. Končno se je starodaven spomin, ki je tlel, prebudil in mi pomagal doumeti naravo Matere Zemlje in mene same ter prvinske povezave med nama.

Sedaj tudi jaz vem, zakaj in kako se ob vsaki pomembni točki v letu utaviti, si dovoliti čutiti, se opolnomočiti ter tako živeti v skladu s svojim ritmom, naravnim ritmom. Res je fascinantno, kakšne vire blaginje imamo na razpolago v svoji okolici in žalostno, da to znanje ni dostopno vsem, na ravni izobraževalnega sistema.

Še dobro, da imamo društvo Rdeči Šotor in drago Ano, ki nam tako srčno predaja modrost, ki je od vedno obstajala, pa si je ne upamo, ali pa ne znamo živeti.”

Anja