Menstrualnost

Povezovanje s svojim menstrualnim ciklom in menstrualno krvjo je osvobajajoče in očiščujoče. Opolnomoči nas kot ženske. slika: Seeing Red Project

Povezovanje s svojim menstrualnim ciklom in menstrualno krvjo je osvobajajoče in očiščujoče. Opolnomoči nas kot ženske.
slika: Seeing Red Project

kdaj: 9.7. 2016 ob 12.00 do 18.00 in 16.7. 2016 ob 12.00 do 18.00

kje: Štihova ulica 5, Ljubljana

cena: 70 eur

informacije: ana@rdecisotor.com 

prijava:  Prijaviš se tako, da plačilo za delavnico nakažeš na račun društva Rdeči šotor ter me o tem obvestiš na mail ana@rdecisotor.com Plačilo lahko nakažeš tudi na dan delavnice, vendar v tem primeru na delavnico prinesi dokazilo o nakazilu. Podatki za plačilo:

Društvo Rdeči šotor
Novi trg 1
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7789 641 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
namen plačila: Delavnica Menstrualni misteriji februar 2016
koda namena: OTHR

Program delavnice dobite ob prijavi. Za vprašanja sem na voljo na ana@rdecisotor.com. 

Naše žensko telo močno zaznamuje izkušnja menstrualnega cikla, ki se začne s prvo menstruacijo, se preobrazi v materinsko izkušnjo nosečnosti in poroda in nato v Transformacijo menopavze. Ti biološko-duhovni prehodi nosijo v sebi seme rasti v kvantnih preskokih. Na delavnici se bomo poglobile v menstrualne misterije in spoznale, kaj nas učijo menstrualni cikel ter ostali krvni prehodi. 

Na prvem delu, v soboto, se posvetimo povezavi med menstrualnim ciklom in ranjeno ženskostjo/divjo-avtentično ženskostjo. Nato skozi obred doživimo iniciacijo v zavestno cikličnost, ki naj bi jo izkusile v času prve menstruacije.

Na drugem delu, v nedeljo, se posvetimo notranji dinamiki menstrualnega cikla – cikličnosti in transformativnosti.

 

V spodnjem posnetku govorim o povezavi med menstrualnim ciklom in avtentično ženskostjo.

Mnenja udeleženk:

“Ana nas je v dveh dneh popeljala skozi modrosti menstrualnega cikla in skušala v nas vzbuditi zavedanje o tem, kako pomembno je to, da se ženska ves čas skozi cikel opazuje in se vanj poglablja. Na ta način se čedalje bolj spoznava, tako svoje fizično telo, kot tudi svojo notranjost in prepoznava sporočila, ki prihajajo v zavest in vodijo duhovni razvoj vsake ženske. Glavno sporočilo, ki sem ga jaz osebno prejela je, da moramo ženske sprejeti, da se skozi cikel spreminjamo in da to tudi okolici jasno povemo in se tega ne sramujemo ter ne zaznavamo več niti kančka krivde, katera nas spremlja že mnoga stoletja. Da si dovolimo, da se včasih lahko brez slabe vesti ustavimo, poglobimo vase in odklopimo od zunanjega sveta, ter se negujemo, saj le tako lahko dajemo in širimo ljubezen, ki jo svet tako zelo potrebuje. In da moramo biti odločne, znati glasno določit svoje meje in včasih tudi z zdravo jezo opozoriti na neumnosti, ki se dogajajo v naši družbi. Delavnica je bila prijetna, vesela sem, da sem se je udeležila in močno si želim, da bi ta sporočila segla tudi do drugih žensk, le tako se bo družba začela spreminjati…jaz pa bom najprej začela pri sebi..”

A.

“Delavnice Menstrualni misteriji sem se udeležila, ker sem želela poglobiti svoje zavedanje o tem, kako lahko s svojim odnosom menstrualni cikel spremenim v vir svoje vitalnosti. Ana nas je v čudoviti meditaciji peljala skozi obred prve menstruacije, kjer smo si imele priložnost zaceliti rane, ki smo si jih zadale same ali pa so prišle, zaradi nesposobnosti okolice, da nam stoji ob strani, od zunaj. Celjenje te rane je odlična platforma za nadaljnjo raziskovanje cikla. Ana je delavnico vodila tako spretno, da je bila primerna tako za začetnice, ki so se s tematiko šele začele ukvarjati, kot tudi za tiste, ki svoj cikel spremljamo že leta. Hvala Ana.”

Vesna, Ljubljana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s