Individualno

OBSOLSTICIJSKO BRANJE TAROTA PO ZNIŽANI CENI (1.12.2019-31.1.2020)

Veliki met (11 kart): 25 , mali met (5 kart): 15 €. 

Preko (video)klica (fb, whatsapp, viber, telefon itd).

Za termin piši na ana@rdecisotor.com ali 070760868. 

Več.

V okviru Rdečega Šotora nudim individualne kontemplacije ob matriarhalnem Tarotu, za vse, za uvide v vaša vprašanja, dileme, razmisleke, potrebe po novih uvidih in perspektivah na vaše okoliščine. 

TAROT

O zgodovini in izvoru Tarota je ogromno različnih domnevanj. Ne glede na njegov resnični izvor, je Tarot resnično kompleksen in natančno dodelan sistem. Tarot je sestavljen iz velike in male arkane. (Arkana pomeni tisto, kar je skrito – misterij.) Velika arkana vsebuje 22 kart, ki vključujejo 22 arhetipskih podob (Norec, Čarovnik, Svečenica, Moč, Zmernost, itd), ki govorijo o prisotnostih arhetipskih energij in globinskih procesov v naših življenjih. 22 arhetipskih podob opisuje proces od nastanka/spočetja do razgradnje določenega izkustvenega vzorca. Opisujejo proces rojevanja nove, bolj celovite zavesti. 
Mala arkana je sestavljena iz 4 elementov (podobno kot klasične igralne karte), ki pripadajo štirim elementom: ogenj (palice), voda (kelihi), zrak (meči), zemlja (pentagrami – kovanci/diski). Te karte so povezane z našimi štirimi psihičnimi funkcijami (mišljenje, čustvovanje, intuicija in telesnost) in se nanašajo na to, kako proces, ki ga opisujejo velike arkane, integriramo v svoje vsakdanje utelešeno življenje. 

Tarot, ki ga uporabljam, je drugačen od klasičnega Tarota, ki je ustvarjen s srednjeveškimi dvornimi podobami militantne patriarhalne družbe. Matriarhalni Tarot je ustvarjen s podobami naravnih ljudstev, prazgodovinskih kultur in matriarhalnih kultur z vsega sveta. Te podobe delujejo blažilno, saj spregovarjajo za vse tiste dele nas, ki imajo manj ali nič možnosti, da se izrazijo, ker v naši družbi niso (bili) sprejeti. 

Tarot je kontemplativno sredstvo, ki nam s svojimi simbolnimi podobami pomaga povezati se z nezavednim, kjer obstajajo ustvarjalne rešitve in perspektive, neodkriti darovi in potenciali, dopolnitve našim zavestnim držam in prepričanjem. “Branje” Tarota nikakor ni vedeževanje, napovedovanje prihodnosti, prerokovanje bodočih dogodkov ali podajanje neznanih informacij. Je orodje, s katerim svojo psiho stimuliramo v generiranje ustvarjalnega uvida/rešitve, orodje, ki pomaga na plan pripeljati tiste nezavedne vsebine, ki so trenutno ključne za to, da boste v trenutni situacijiopolnomočeni
Zato “branje” tudi ne poteka enostransko; nisem samo jaz tista, ki podaja interpretacijo. Kontemplacija je obojestranski proces, znotraj katerega samiasociirate na simbolne podobe, sami uporabljate podobe na Tarotih, jaz pa pri tem sodelujem z razširitvami pomenov, s podajanjem širše slike vsakega Tarota, mita, ki stoji za vsakim Tarotom in ki vam lahko da dodatne uvide v svojo situacijo. Ko namreč najdemo mit za situacijo, v kateri smo, najdemo njeno širšo sliko in tako dobimo ključ do rešitev. 

Branje Tarota temelji na zakonu sinhronicitete, ki ga je poimenoval in razložil C. G. Jung. Sinhroniciteta pomeni smiselno povezavo med dvema ali več dogodki, ki vzročno niso povezani. Sinhronicitete se pojavijo, ko prebudimo svoje nezavedne obrazce, ko delamo na sebi na način, ki prebudi zastarele stvari iz preteklosti, ki so vzročno povezani s trenutnimi težavami. Ko le-te izplavajo na površje, povzročijo sinhronicitete. Ko je neka vsebina na robu prehajanja iz nezavednega v zavest, se pojavljajo sinhronicitete. Ko se v zavesti ustvari struktura, sinhroniciteta izgine. Kajti tu je, da nas poveže s stvarnostjo. Namen sinhronicitete je, da nas poveže z nečim, česar v sebi še nismo prepoznali ali pa smo nekoč potlačili, zdaj pa želi priplavati na površje in postati del naše zavestne resničnosti. Ko se sinkroniciteta umakne, postanemo stabilnejši, kajti do sedaj nezavedno se je strukturiralo v nas. 

Tarot (ali kakšno drugo orodje) deluje zato, ker se mu približamo z vprašanjem, ki nakazuje, da je nekaj na meji med zavednim in nezavednim; če bi bilo popolnoma ozaveščeno, ne bi čutili potrebe po spraševanju, kajti s tem bi bili pomirjeni; če pa bi bilo popolnoma nezavedno, pa prav tako, ker se vprašanja sploh ne bi zavedali. Vprašanje ustvarja v nas namagnetenost, naelektrenost in zaradi tega smo v posebnem stanju zavesti – hkrati v stiku z racionalnim zavedanjem in hkrati v stiku z nečim mističnim, presežnim. V tem posebnem stanju zavesti prepoznamo v kartah pomene in sporočila, ki jih ne bi, če ne bi bili v tem stanju. Če bi bili povsem racionalni, bi se nam postopek zdel neumen; če pa bi bili v popolnem nezavedanju problema, pa bi bili gluhi za sporočila, ki bi se pojavila. Ni toliko pomembno, ali je ta pomen vsebovan v kartah, ki se po nekem nedoumljivem zakonu preslika iz naše notranjosti, ali pa ta pomen kartam pripišemo mi. Dejstvo je, da nam proces spraševanja in uporabe orodja omogoči dostop do zavedanja določenih rešitev, odgovorov, ki se jih ne bi zavedali, če ne bi spraševali in če ne bi posegli po orodju. 

Na voljo sta dva meta:
Met z 11 kartami (krožna različica Keltskega kolesa), ki daje podroben in analitičen vpogled z različnih zornih kotov v ta trenutek ali v izbrano vprašanje.
Cena branja:
v živo (v prostorih krogov za ženske): 55 €.
na daljavo (telefonski klic, (video)klic preko viberja/whatsappa/fb messengerja): 30€.
Za osebe v finančni stiski možen popust.

Branje iz 5 kart, ki je namenjeno vpogledu v konkretna vprašanja. Pomaga vam, da dobite uvid v globljo naravo situacij/odnosov/odločitev. 
Cena za branje je 20€, v primeru 2 vprašanj je cena 35€.
Za osebe v finančni stiski možen popust.

Branje Tarota traja približno 2 uri, mali met pa med 45 minut in 1 uro. 

Prijave: prijaviš se na mail ana@rdecisotor.com 

Društvo Rdeči šotor
Novi trg 1
1000 Ljubljana
TRR: IBAN SI56 6100 0000 7789 641 (DELAVSKA HRANILNICA d.d. LJUBLJANA)
namen plačila: Branje Tarota
koda namena: OTHR

slika: Janina Angel Bath

slika: Janina Angel Bath

Za kakršnakoli vprašanja ali rezervacijo termina mi piši na ana@rdecisotor.com

Mnenja prejemnic branja:

“Nikdar se nisem poglabljala v vedeževanja, kamor sem v svoji nevednosti umeščala tudi tarot. Vendar, ko sem prebrala Anino obvestilo, da se je odločila pokloniti tistim, ki jih zanima, branje tarota, sem takoj čutila močno željo, da bi bila med izbrankami. Nisem imela želje po vedeževanju, vedela sem, da bo to nekaj povsem drugačnega, kot si predstavljamo pod »vedeževanjem«,  čeprav niti z vedeževanjem in niti s tarotom prej nisem imela nobene izkušnje. Namen, za katerega sem želela, da bi prežemal mojo tarot izkušnjo, je bil najti odgovor ali usmeritev v tem, kaj je moje poslanstvo, kaj je namen mojega življenja. 
Srečanje z Ano je bilo čudovito. Tako »normalna« je, kljub vsej modrosti, ki jo izžareva in nesebično deli z nami…modrosti, ki pri njenih letih preseneča in vsaj mene globoko fascinira. Ko je položila tarot in si radodarno vzela čas za razlago, sem čutila mir, hvaležnost in zaupanje. V vsaki karti, ob vsaki njeni razlagi, sem z lahkoto našla smisel. Vse, kar mi je Ana razložila ob tarotu, me je pomirilo, dalo potrditev stvarem, o katerih prej nisem bila prepričana, ali so resnično pravi občutki ali plod mojega prizadevanja in neizmerne želje, da se najdem. Po Aninem obisku in tarotu sem bolj mirna, ker sem s tarota dobila potrditev, da sem na pravi poti in da še ni čas za končne odgovore. Glede na to, da sem po naravi precej nestrpne narave, pa me v resnici preseneča, kako pomirjena sem lahko z odgovorom, ki mi pravzaprav ni razkril odgovora na moje prvo zamišljeno vprašanje. Predstavljam si, da zato, ker je dal odgovor na vprašanje, ki je trenutno zame bolj pomembno, torej bolj pravo.
Zaradi Aninega branja tarota, sem bolj mirna, večkrat lahko živim in uživam v trenutku, predvsem pa lažje sprejemam vsakodnevne dogodke, tudi v kolikor jih ne razumem. Ne analiziram več toliko, bolj zaupam svoji intuiciji in večkrat se vprašam – kaj čutim (namesto kaj mislim, kakšne so prednosti in manjki in podobne racio analize), bolj se obračam k naravi in jo opazujem. Strah pred neznanim, neplaniranim, nerazložljivim je vedno manjši in se ne pojavlja več tako pogosto kot prej.

Hvala Ana za najin tarot in hvala, ker si!”

“Za branje tarota sem se odločila čisto instiktivno po tem, ko sem prebrala kar nekaj člankov na temo ženskosti. Ko sem prebrala, da tarot ni nikakršno vedeževanje in napovedovanje, temveč uvid v globino ženske, v njene rane in potenciale, sem se dokončno odločila za branje tarota. Zelo sem hvaležna, da sem se odločila za to, saj sem dobila zelo globoke uvide vase, v svoje potenciale in na čem moram še delati… Ozračje je bilo zelo sproščeno in meditativno… Hvala Ana za vse kar počneš, za tvoje globoko in pomembno delo! Dobila sem točno tiste informacije, ki jih v tem trenutku potrebujem in zato še bolj zaupam procesu življenja… Nekako sem tudi bolj mirna in zadovoljna…

Hvala Ana, ker si mi tako veliko dala ❤ “

Ana M.

 

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.