V srčiki krščanske duhovnosti se skriva – Ženska

Boginja Cailleach predstavlja temni obraz Boginje, prazno Luno, starko, Modro Žensko. Njen čas je zato Zima. O povezavi med zimo in postmenopavznimi ženskami smo govorile tukaj: Zimski solsticij: razneženost prebujene maternice in yoni

Boginja Cailleach predstavlja temni obraz Boginje, prazno Luno, starko, Modro Žensko. Njen čas je zato Zima. O povezavi med zimo in postmenopavznimi ženskami smo govorile tukaj: Zimski solsticij: razneženost prebujene maternice in yoni

Danes je padal sneg. Prvi v letošnji zimi. Po telesu Matere je razprostrl odejo zaščite in počitka. Mati se lahko zdaj popolnoma potopi v mirovanje in meditacijo. Spomladi se bo Sončnemu Kralju dopustila ljubimkati, dokler je ne prebudi v življenje. Danes pa je sneg zapadel kot odrešitev, kot vabilo v spanec.

Belina snega dopolnjuje nauke zimskega solsticija, praznika Yule, ki smo ga praznovali 21. decembra. Belina snega govori o nedolžnosti, čistini. Belina snega nas vzpodbuja, da se v teh hladnih dneh, ko lahko le ždimo na toplem, poglobimo v meditacijo duhovnega v naših življenjih. Zimski čas je namenjen kontemplaciji duhovnega in ugotavljanju, kako lahko za Božansko v svojem življenju ustvarimo več prostora. Belina snega nam vrača otroško nedolžnost in sposobnost čudenja.

Zima. slika: Kinuko art

Zima. slika: Kinuko art

Dnevi, ki obkrožajo zimski solsticij, ta véliki energetski preobrat, minevajo tudi v znamenju praznovanja največje (patriarhalne) religije v našem okolju – krščanstva. To praznovanje je božič, o čigar povezavi s starodavnimi praznovanji zimskega solsticija smo govorile ob zimskem solsticiju tukaj. Krščanstvo je na našem, evropskem prostoru močna religija, ki časti Jezusa kot Odrešenika. Vendar na žalost krščanstvo temelji na gromozanskem odmiku od resničnih Jezusovih naukov in njegovih resničnih namer. Temelji na vodstvu njegovih patriarhalnih, judovskih učencev, ki so zavrnili bistvo njegove Prisotnosti – duhovno revolucijo, ki jo je prinesel – in so zgradili Cerkev, ki že 2000 let uči, da je edina, ki vodi k Resnici in Odrešenju in ki je v imenu tega monopola tudi preganjala drugače misleče, začenši s prvotnimi Jezusovimi učenci, ki so doumeli duhovno naravo njegovih naukov – gnostiki.

Jutri, ob 19:32 nastopi prvi Lunin krajec v Ribah. Jezusov čas je bil čas Rib, zdaj pa prehajamo v obdobje Vodnarja. Ker smo sredi zime, sredi časa oddaljitve od vsakdanjega življenja in poglobitve v svoje globine, se lahko poglobimo v srčiko duhovnosti krščanstva, kjer se skriva – Ženska. 

Ta ženska je Marija Magdalena. Jezusova duhovna partnerica in žena. Enakovredna Učiteljica in Odrešenica. “Čas, ko se je Jezus rodil, je bil dno duhovnosti na tem planetu, najnižja točka devolucijskega loka. Ker sta Jezus in Marija Magdalena premaknila človeško zavest naprej v vzpenjajočo se spiralo, je to odprlo mnogo novih priložnosti za dvig vibracije in doseganje višjih ravni zavesti, bolj subtilne frekvence Svetlobe in bitja za ljudi, kar ne bi bilo mogoče v prejšnji navzdol usmerjeni spirali.
Ko sta obrnila devolucijsko spiralo v evolucijsko, sta Jezus in Marija Magdalena odrešila človeštvo dolgega obdobja izkušnje na veliko nižji ravni.
Jezus in Marija Magdalena sta odrešila človeštvo možnosti bodočih grehov, ne bremena pretekle Karme. Odrešila sta vas grehov, ki bi bili zagrešeni, če bi se tema še naprej širila in navzdol obrnjena spirala devolucije ne bi bila obrnjena v navzgor obrnjeno spiralo evolucije. Jezus in Marija Magdalena sta skupna odrešenika človeštva in bi morala biti tako tudi čaščena.” Alariel v knjigi The Magdalene Version (avtorja Stuart Wilson in Joanna Prentis). 

marija magdalena in jezusPrvi krajec končuje obdobje poporodne, spomladanske nedolžnosti, ki je sledila prazni Luni. Zbujamo se iz svojega preporoda, mežikamo z očmi proti svetlobi in segamo v svet. Nismo več nezaščitene in upamo si pogledati Resnici v oči. Danes segamo proti Mariji Magdaleni. Proti resnici krščanstva. 

Bistvena resnica krščanstva je, da krščanstvo ni bilo mišljeno kot religija, temveč kot duhovna pot. Tako je vsaj učil Jezus. Jezus je učil, da je njegova Pot proces, duhovni proces odpiranja razsvetljeni zavesti, ki je edinstven za vsako osebo. Pot ni religijski predpis, ki nas odreši le, če pripadamo Cerkvi in avtoriteti cerkvenih očetov. Jezus ni govoril o grehu in potrebi, da se človek skozi cerkvene zakramente “očisti” in “zaščiti”. Pravzaprav bi se mu takšne ideje zdele absurdne. Jezus je bil duhovni mojster, ki je govoril o ljubezni in odpuščanju, ki odrešujeta človekovo zavest in omogočata, da se odpre lahkotnosti in razsvetljeni zavesti. Poudarjal je odpuščanje in ljubezen, ker nam vse duhovne prakse tega sveta ne bodo nikoli pomagale, če v srcu nosimo zamere, sovraštvo in obsojanje ali celo prepričanje, da smo boljši od drugih. Ta čustva zapirajo srce in krčijo naše bitje. V kontrakciji pa ne moremo izkusiti blaženosti. 

Jezusovi moški učenci so zavrnili Jezusovo enakovredno duhovno učiteljico in partnerico Marijo Magdaleno – ker je bila ženska, ker je bila Svečenica templja Izide iz Egipta in ker je bila uresničena, opolnomočena Ženska. Zgradili so Cerkev, Jezusove nauke eksoterično (nasprotje od ezoterično, “notranje”) in dobesedno interpretirali, da bi dosegli magično-vraževerske učinke, ki so značilni za religijo, ne pa za duhovno pot. Ta skrenitev s Poti je zaznamovala človeštvo za 2000 let in močno zaznamovala položaj ženske na Zahodu. 

Danes nas čaka gromozanska naloga: pozabiti moramo čisto vse, kar vemo o Jezusu in času v Izraelu izpred 2000 let. Iz svojih duš moramo izkoreniniti negativne vzorce, ki jih je v nas vsadila religija, ki je zanikala duhovno pot, opolnomočenje posameznika in veličino Ženske. Dokopati se moramo do resnične verzije, Magdalenine verzije in zgraditi novo podobo zahodne duhovnosti, nove temelje zahodne duhovne izkušnje. 

Kakšen je glas Marije Magdalene? Kakšno je njeno sporočilo? Kakšno je sporočilo Ženske, ki je najbolje razumela Jezusovo sporočilo, kar je tudi sam rekel: “Marija, blagoslovljena, ki jo bom izmojstril v vseh misterijih višav, s katero bom odprto govoril, ti, čigar srce je povzdignjeno v nebesa, bolj kot od vse te bratovščine.” (Jezus Mariji Magdaleni v Pistis Sofii, gnostičnem tekstu) 
Spodaj je eden od govorov Marije Magdalene, ki jih je imela na Cipru po križanju. Njene govore je kanaliziral in tako za zahodni svet obnovil Stuart Wilson v zgoraj prikazani knjigi The Magdalene Version. To besedilo je zares dragoceno. Mravljinci me spreletavajo po telesu, ko ga berem in se zavem, od kod prihaja. Resnično pazljivo, posvečeno in v upanju na vaša odprta srca polagam to besedilo pred vas. Je resnična dragocenost za duhovnost, zgodovino in ženske.

Marija Magdalena v tem govoru opisuje resnično naravo Poti. Že pred 2000 leti je uvidela, da mnogi Jezusovi učenci ne razumejo pomena Poti, o kateri je govoril in jo dojemajo kot religijo, kot predpis, ki naj mu ljudje sledijo, predpis v obliki institucije. Že takrat je opozarjala, da je ta percepcija napačna. Poudarja, da je Pot edinstvena za vsakega posameznika in da jo posameznik lahko odkrije, če komunicira z Vesoljem – Vesolje mu bo odkrilo naslednji korak. S tem Magdalena odkriva resnični pomen Jezusovih naukov, ki vsekakor ni bil stvaritev religiozne institucije, temelječe na socialni pripadnosti, temveč duhovni proces. Odkriva aspekt ženske energije v tem nauku, ki se izraža skozi edinstvenost posameznika, spremenljivost Poti in potrebe po prilagajanju posameznika. Kristusova Energija, o kateri govori Magdalena, je stanje zavesti, raven zavesti, ki se vzbudi v nas, ko nas odpre Ljubezen in postanemo dovzetni za duhovno. Je ezoterični termin in ne Jezusov priimek, čudežno ime, ki nas bo odrešilo zgolj z vero vanj. Magdalena govori o Bogu Oče-Mati, kot je Božansko imenoval tudi Jezus. Magdalenina učenja nam pomagajo reinterpretirati Jezusove nauke in zgraditi nove temelje zahodne duhovnosti. 

Magdalena pravi: 

Marija Magdalena. Magdalena se ne nanaša na kraj Magdala, kot interpretirajo mnogi, temveč na besedo "migdal", ki pomeni stolp. Magdalena označuje žensko, ki se je predala duhovni poti, duhovnemu urjenju kot Svečenica in je zato postala duhovni steber. Ne živi običajnega življenja, temveč živi življenje zakoreninjeno v Materi Zemlji, ki pa sega v višave Duha.

Marija Magdalena. Magdalena se ne nanaša na kraj Magdala, kot interpretirajo mnogi, temveč na besedo “migdal”, ki pomeni stolp. Magdalena označuje žensko, ki se je predala duhovni poti, duhovnemu urjenju kot Svečenica in je zato postala duhovni steber. Ne živi običajnega življenja, temveč živi življenje zakoreninjeno v Materi Zemlji, ki pa sega v višave Duha.

“Pot je proces, skozi katerega Kristusova Energija preobrazi tvoje življenje in tvojo zavest in znamenje, Kristusova Energija v srcu deluje, je izkušnja radosti. Sledi radosti globoko v tebi, saj je svetilnik, znamenje Resnice Boga Očeta-Matere. Sledi ji in pričela ti bo govoriti in bo tvoja vodnica. Ko radost poje kot čudovita ptica v tvojem srcu veš, da so tvoja stopala trdno na Poti.

Proces vhojanja Poti ima veliko aspektov:

Prvič, Molitev – ne v smislu, da Boga Očeta-Mater prosimo za nekaj, temveč da položimo svojo zavest ob zavest Boga Očeta-Matere, da sta lahko v sozvočju in postaneta eno. Molitev pomeni tudi kontemplacijo aspektov Božanskega, vključujoč Svetlobo, Kristusovo Energijo, in Vse. Naj se le-ti osredotočijo in razširijo v tebi in vsem tvojem bitju.

Drugič, Odpuščanje kot redna večerna praksa, da so lahko vse zapletene energije dneva povrnjene v Harmonijo. Skozi Odpuščanje se očistimo in vsak dan začnemo znova.

Tretjič, Služenje, da vložimo veščine, ki jih imamo v uresničevanje potreb drugih. Služenje je Enost v akciji.

Četrtič, Zahvala, da izrazimo svojo hvaležnost Bogu Očetu-Materi za vse blagoslove v svojih življenjih.

Petič, Predaja, da se lahko duša preda Svetlobi in dopolni svoje potovanje. Najdi besedno obliko za izražanje svoje predaje Duhu in jo čim večkrat ponavljaj.

Marija Magdalena je v resnici Sveti Gral - sveta posoda, Maternica, kjer zorijo in od koder se porajajo resnični, duhovni nauki Yeshue ali Jezusa, kot ga poznamo.

Marija Magdalena je v resnici Sveti Gral – sveta posoda, Maternica, kjer zorijo in od koder se porajajo resnični, duhovni nauki Yeshue ali Jezusa, kot ga poznamo.

Pot živi v vsakem koraku, ki ga narediš na poti dopolnitve potovanja svoje duše. Vsaka dobra misel, vsaka prijazna beseda, vsako dejanje, ki je v pomoč, vsak trenutek navdiha je del Poti. Ne poslušaj tistih, ki poskušajo iz Poti narediti rigidno strukturo, saj je oni niso razumeli. Pot je bolj dragocena od kakršnekoli strukture. Tvoje odrešenje leži v procesu, ne v strukturi.

Da bi Pot živela, mora dihati in se spreminjati kot vsako živo bitje, zato bodi pripravljena na spreminjanje in prilagajanje vseh aspektov Poti svojim potrebam. Čeprav je Pot ena, je mnogo načinov, kako zaideš z nje:

Če se obešaš na knjige, si zgubila Pot.
Če se obešaš na tradicijo, si izgubila Pot.
Če se obešaš na obred, si izgubila Pot.
Če se obešaš na Učitelja, si izgubila Pot.

Poti ni moč najti v knjigah ali tradicijah ali ritualih ali celo v Učitelju. Pot najdeš tako, da jo sama uhojaš iz dneva v dan, vodena od duše in navdihnjena od notranjega Duha.

Noben posameznik ne ve popolnega obsega svoje Poti. Vidiš lahko le delček, le sled, ko se zvija in križa in zgine s pogleda. Vendar je ta majhen uvid dovolj. Hodi po tej sledi in poglej, kam te vodi, česa te bo naučila in kako te bo spremenila.

Pot se vsak dan prerodi, ko postajaš vse bolj odprta do Nje in zaprta do vseh vase zaverovanih, ozkoglednih in obsojajočih navad starega sveta, ki ga puščaš za sabo. Te navade koreninijo v iluziji. Izženi jih in sledi Poti, ki se odpira pred tabo. Potem boš razumela Resnico, poznala Resničnost in videla vse stvari takšne, kot v resnici so.

Vse ima svoje korenine, svojo osnovno naravo. Duh je Svetloba in mi smo Otroci Svetlobe. Duša se na svojem potovanju spusti v fizično življenje, prehaja skozi svet oblik in tava med sencami iluzije kot nekdo, ki spi, dokler ga ne prebudi Kristusova Energija. To je moč Ljubezni, ki se dviga v srcu.

Prebujena od Ljubezni, se duša povzdigne v Svetlobo in se zopet zlije s svojimi koreninami, svojo osnovno naravno, ki je Svetloba. To je jedro tega, kar je učil Yeshua: prišli smo iz Svetlobe, duša potuje na Zemlji in se zopet povzpne v Svetlobo. Zato je Svetloba naš izvor, naša narava, naš cilj, vendar je Energija Ljubezni tista, ki nas prebudi in omogoča dopolnitev našega potovanja.

Ko je govoril o teh stvareh, mi je Yeshua rekel:

To potovanje je znanje, ki vam ga prinašam.
ta Ljubezen je moč Kristusa, ki ga prebujam v vas.
Kristus preobraža vaša življenja in vas povzdiguje
in to vzpenjanje je darilo, ki vam ga dajem.
Poslušajte znanje,

odprite srce Kristusovi Energiji,
preobrazite svoja življenja in se povzdignite.
To je Pot:
če sledite tej poti, sledite meni
in se mi boste pridružili v vélikem življenju Večne Radosti.

Tega me je naučil Yeshua – to je Pot.”

“In odrešenikova družica je bila Marija Magdalena. Kristus jo je ljubil bolj kot učence in jo je pogosto poljubljal. Ostali učenci so bili zato užaljeni in so izražali svoje nestrinjanje. Govorili so mu: “Zakaj jo imaš raje od vseh nas?” Odrešenik jim je rekel: “Zakaj vas ne ljubim tako kot njo?”” (Evangelij po Filipu)

Verjetno je odgovor na Jezusovo vprašanje očiten in jasen. Po 2000 letih je nastopil čas, da se “učenci” poklonijo veličini ljubljene Magdalene. Da priznajo njeno mojstrstvo. Da opustijo svoj pohlep po “duhovnem” monopolu. Magdalena jim bo odpustila. Ker jim nikoli ni zamerila. 2000 let je v blaženi Ljubezni čakala, da svet dozori in bo pripravljen, da sliši njen glas.

© Ana Drevenšek

Rdeči šotor je duhovna skupnost žensk, ki iščejo duhovni izraz skozi ženskost svojega zemeljskega telesa. Podeli ta članek z žensko, za katero čutiš, da ji bo pomagal do odkritja svoje notranje ženske moči ter jo odprl modrosti Rdečega šotora.

Advertisements

2 thoughts on “V srčiki krščanske duhovnosti se skriva – Ženska

  • Draga Andreja,

   hvala za tvoj komentar, zelo veliko mi pomeni tvoj odziv, tvoje misli in doživljanje.
   Najlepše je, da so ta znanja in védenja tudi moja dušna hrana, strast, usmeritev. Lahko rečem, da živim za Rdeči šotor in zelo sem sreča, ko prejmem tako čudovito potrdilo, da tvoja pristnost začuti mojo, v predajanju znanj, ki pa so tako ali tako večna, starodavna…

   Objem!

   Ana

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s