Menstrualni misteriji za prazno Luno – vračanje krvi Materi Zemlji

Svojo menstrualno kri sem pomešala z vodo. Tako jo bom vrnila Zemlji.

Svojo menstrualno kri sem pomešala z vodo. Tako jo bom vrnila Zemlji.

Duhovni namen menstrualne krvi je, da se vrne k Materi Zemlji. Zato je tudi prišla. Menstrualna krvavitev v psihofizičnem smislu pomeni izgubo vitalne energije, tako kot pri moških izločanje semena. Telo porabi kar nekaj energije in virov, da vsak mesec zgradi mehke blazine tkiva v naših maternicah, ki goreče pričakujejo oplojeno jajčece…Ko jajčece mesec za mesecem ni oplojeno, se odebeljena maternična stena vsak cikel izloči, v obliki krvavitve. Z njo odide iz telesa toliko čudežnih, hranilnih snovi. Če te snovi preprosto odvržemo v smeti, odvržemo v smeti svojo vitalno energijo. Stara plemena so učila, da običajna menstruacija predstavlja le nekaj kapljic krvi. Kadar je ženska krvavela močneje, kot dandanes krvavi večina žensk, je bilo to bodisi znamenje notranjega neravnovesja v njenem telesu-duši, bodisi znamenje, da je kri prišla s posebnim namenom, da se daruje, da se z njo zdravi, da je vsebovana v obredu…Tudi azijski duhovni mojstri učijo, da močna krvavitev (krvavitev, ki jo je potrebno loviti in ki traja več dni) ni običajna in da pomeni izgubo življenjske energije.

Menstrualna krvavitev, kot jo doživljamo sodobne ženske, je klic po prenovi našega odnosa do lastne ustvarjalnosti. S svojo kreativno energijo moramo začeti ravnati bolj smotrno, zavestno in bolj v luči duhovne rasti. Eden od načinov, da začnemo zdraviti svoje kreativne sposobnosti in uravnovesimo kreativne procese v svojih telesih in dušah je, da začnemo kri vračati Zemlji. Naša menstrualna krvi bo nahranila rastline, prst. Menstrualna kri vsebuje matične celice in mnogo mineralov, prsti bo zelo dobro dela! Ko to storimo, pomagamo zdraviti Zemljo, ki jo je ranilo patriarhalno kmetijsko in drugačno izkoriščanje, prav tako pa počastimo svoj kreativni potencial, ki je iztekel iz nas. Ko kri vračamo Materi Zemlji, občutimo razliko – naše krvavitve se uravnovesijo, postanejo bolj redne in prijetnejše. Bolje se počutimo tudi same. Bolj v stiku s svojim telesom, s sabo in Zemljo.

Menstrualna kri diši po železu...Bogata je z minerali, v njej je moč najti tudi matične celice...Je hranljiva in stik z njo nas navda z materinsko prisotnostjo Boginje, ki biva v nas samih...Kri bom darovala rastlinam, ki jih Jung imenuje božje misli...

Menstrualna kri diši po železu…Bogata je z minerali, v njej je moč najti tudi matične celice…Je hranljiva in stik z njo nas navda z materinsko prisotnostjo Boginje, ki biva v nas samih…Kri bom darovala rastlinam, ki jih Jung imenuje božje misli…

Potrebujemo fizični stik s svojo krvjo. Vohajmo jo, tipajmo jo, namažimo se z njo po telesu, naj se suši na naši koži in jo hrani. Vsrkavajmo njene hranilne lastnosti, počastimo njen kreativni potencial, ki se je podaril. Pozdravimo steriliziran odnos do menstrualne krvavitve, ki ga je ustvarila sodobna družba. Prenehajmo svojo kri zavračati, od nje odvračati pogled, jo odlagati v smeti. Poleti počenimo na prst in krvavimo neposredno vanjo. Pozimi spirajmo svoje vložke v vodi in z vodo zalivajmo svoje rastline ali pa vodo polijmo po belem snegu, da ustvari na njem rdečo simfonijo, ki simbolizira našo božansko žensko moč. Ta stik s krvjo in Zemljo bo pomagal zdraviti našo ženskost, našo kreativnost, Zemljo. In tudi naše krvavitve bodo postale vse smotrnejše. Ženske se moramo naučiti ponovno ravnati s svojo kreativnostjo. Vračanje zemlji nam bom pomagalo, da se povežemo s svojo kreativnostjo skozi fizičnost naše krvi in bolj bomo častile energijo, ki jo ta kri nosi, našo kreativno energijo, ki je odtekla iz nas. Bolj uravnovešeno bomo začele ravnati s svojimi telesi, čustvenim blagostanjem, materialnim blagostanjem. Krvavele bomo, ko je potrebno in ko si bomo želele fizično manifestirati svojo plodnost skozi novo človeško bitje. In ne bomo krvavele, ko bo naše telo potrebovalo počitek od stalnega kreativnega cikla in ko bomo kreativno energijo menstrualnega cikla želele kanalizirati drugam – v transformacijo naših odnosov, v naše življenjsko poslanstvo, v uresničenje naših sanj, v uresničitev neke vizije.

© Ana Drevenšek

Uporaba besedila, delov besedila, povzetka besedila, koncepta besedila, izrazov in besednih zvez v besedilu brez navedbe avtorice in brez avtoričinega dovoljenja, je kršitev avtorskih pravic in je kaznovano. —-> Pravno obvestilo

Kako ti doživljaš svojo menstrualno kri? Imaš kak svoj ritual, s katerim jo počastiš, shraniš, vrneš Zemlji ali pa jo le spoznavaš? Kako doživljaš menstrualno krvavitev? Kako doživljaš menstrualno krvavitev v luči svoje plodnosti, kreativnosti? Napiši v komentar in oplemeniti zakladnico ženske modrosti. 

PRIHAJAJOČI DOGODKI V RDEČEM ŠOTORU:

Vabljena na dvodnevno delavnico Misterij menstrualnosti, ki bo 6. in 7. februarja 2016 v Ljubljani. Več informacij najdeš tukaj: Delavnica Misterij menstrualnosti

Mesečni ženski krog FEBRUAR na temo Zavestna menstrualnost. Več informacij TUKAJ.

Posebna ponudba branja Tarota do praznika Imbolc, 5.2.2106 Več informacij TUKAJ.

Rdeči šotor je duhovna skupnost žensk, ki iščejo duhovni izraz skozi ženskost svojega zemeljskega telesa. Podeli ta članek z žensko, za katero čutiš, da ji bo pomagal do odkritja svoje notranje ženske moči ter jo odprl modrosti Rdečega šotora.

Reši anketo o menstrualnem ciklu in pomagaj Rdečemu šotoru pri ozaveščanju o menstrualnem ciklu! Cenim tvoj čas in tvoj trud!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.