Ženska maternica kot alkemijska posoda: prazna Luna, 5.10.2013 ob 2:35

blagoslov maternice

Ženske se pogosto niti ne zavedamo, kako mogočno kreativno moč imamo v maternici – ne le fizično kreativnost, temveč tudi duhovno.

“Kljub našemu splošnemu prepričanju, da se spočetje zgodi tako, da jajčece preprosto čaka v maternici, dokler ne priplava dovolj hiter in bojevit spermij, ter prodre vanj, se spočetje v resnici zgodi čisto drugače.
Jajčece pošlje signal, ki privlači spermija k jajčecu. Jajčece si pravzaprav izbere spermij, za katerega želi, da ga oplodi. Ko je jajčece oplojeno, postane Prvobitna Mati. Vidi potencial in ga spremeni v resničnost. Angleška beseda za jajce, egg, izvira it staro-nordijskega glagola eggja, ki pomeni “vzpodbuditi k dejavnosti, spodbosti“. Jajčece spodbudi novo življenje k razvoju in obstoju. Jajčece to doseže skozi mitohondrijsko DNK – citoplazemskim genskim zapisom, ki prebiva znotraj notranjega organa celice – mitohondrija. Mitohondriji opravljajo metabolizem maščob in sladkorjev, s čimer zagotovijo energijo za embriogenezo – rast in razvoj zarodka. Mitohondriji pa prav tako stopajo v interakcijo z genskim zapisom (DNK) v spermiju ter vplivajo na način, kako se DNK iz spermija izrazi v razvijajočem se plodu. Mitohondriji lahko popravijo poškodovanje gene iz spermija, s čimer zagotovijo plodu optimalno zdravje in razvoj. Moški torej prispeva svoje gene, ženska pa svoje, z združitvijo se začne kreacija. Vendar ženska prispeva tudi hrano in zavetje za nastajajočo kreacijo ter orodja za popravila, izboljšave in optimizacijo nastajajoče kreacije.
Mitohondrijski DNK zapis se prenaša striktno po materini  liniji – to pomeni, da ima vsak človek, moški ali ženska, v svojih celicah mitohondrije, ki so identični mitohondrijem svoje matere.” (dr. Christiane Northrup)

Danes je prazna Luna – čas popolne sprostitve, meditacije, menstrualne krvavitve, očiščenja, prerojenja in globlje vizije življenja.
Ker je Luna v Devici, nato pa se bo preselila v Tehtnico, so teme današnje prazne Lune: red, urejenost, kozmični red in odnosi, harmonija, sinergija med moškim in žensko.

Sveta ženskost in ženska energija zopet prodirata na površje in skupaj z njo ogromno izgubljenega znanja, duhovnih zakonov, moči, sposobnosti, razrešitev, zdravljenja. Prazna Luna je idealni čas za meditacijo o prebujajoči se ženski energiji. Zavedati se namreč moramo, da prihod ženske energije ni le njen prihod – povzroča mnogo transformacij, sprememb, novosti, novih moči, novih spoznanj, popolnoma nov pogled na življenje in popolnoma nov način življenja, ljubezni in ustvarjalnosti. Danes je idealni čas za meditacijo o vseh dogodkih, ki jih prinaša ženska energija. Danes meditirajmo o spremembah, ki jih ženska energija pričakuje od nas: kje v svojem življenju potrebujem spremembo, totalno spremembo – spremembo svojega dojemanja, občutenja, biti? Naj nas ne bo strah teh sprememb – ženska energija ne obstaja le v besedah in poeziji – ženska energija obstaja tudi in predvsem v notranji moči, ki se prebuja znotraj nas in zahteva svojo manifestacijo v svetu.

yoni mudra

Yoni mudra – mudra vstopa v žensko maternico, porodnega portala in portala vseh drugih kreativnih transformacij.

Ženske, meditirajmo danes tudi o tem, kakšen je naš odnos do sprejemanja lastne moči in do tega, kar naša moč pričakuje od nas. Ženske imamo nesluteno veliko in mogočno moč, ki se je velikokrat bojimo in se je ne upamo uporabljati. Najpogosteje nas pri tem ovirajo občutki krivde in dolžnosti.

Ženska moč prebiva v maternici. Tam prebiva moč kreacije – enaka moč, kot jo ima jajčece, naša spolna, kreativna celica, ki je edina celica, ki ima kreativni potencial. V naši maternici se spočnejo vse naše kreacije, ne le otroci. V naši maternici se hranijo in razvijajo in iz naše maternice se rodijo.

Ženska maternica hrani in podpira vse kreativne procese in prebujena ženska tudi moškim pomaga njihove ideje spremeniti v kreacije. Vendar je ta odnos ženskega hranjenja moške ideje zelo varljiv in se hitro spremeni v vampirski odnos, ki žensko izčrpava in ji jemlje njeno moč.

Danes meditirajmo o svoji moči in kako jo pravilno uporabljati za svoje kreacije, kreacije drugih, kot tudi v sinergičnih odnosih s prebujenimi moškimi. 

“Moški posvečenec se v procesu Izidine spolne magije, katere namen je duhovna rast in razsvetlitev obeh posvečencev, sooči še z enim izzivom – z Ovirami letenja. Ovire letenja se v današnjem jeziku imenujejo psihološke blokade. Obstajajo določena vedénja, prepričanja in čustvene navade, ki ovirajo letenje oziroma dvig zavesti. Moškega posvečenca na tem področju čaka izjemno pomemben prehod, ki zahteva veliko izurjenost.
Kot otrok je bil moški v maternici svoje matere, v otroštvu ga je mati ščitila in hranila, vse do točke, ko je dosegel dovoljšnjo samostojnost in je lahko deloval sam. V tem trenutku moški otrok odrine mater od sebe, da bi se soočil s svetom.
Na tej stopnji se moški lahko čuti omejenega in oviranega s strani svoje matere in pojavi se lahko bitka njunih volj. Še posebej če je mati izredno posesivna, dominantna ali pa od sina zahteva preveč pozornosti in nežnosti ter mu vsiljuje preveč svoje pozornosti in nežnosti. Kot moški, kot moški posvečenec (ki se je odločil zavestno vstopiti v alkemijski odnos z žensko, žensko posvečenko) lahko v sebi še vedno nosi sledi te bitke. V tem primeru mu bo težko sprostiti se in gnezditi v magnetičnih poljih, ustvarjenih z orgazmom, saj na psihološkem nivoju to dejanje dojema kot predajo ženskemu.
Če ima posvečenec takšne težave s svojo materjo, lahko to prenese v svoj odnos z žensko partnerico. Za oba posvečenca je pomembno, da se zavedata, da stopata na dolgo potovanje, na potovanje alkimije. Namen alkimije je transformacija ene substance v drugo. To doseže z zgorevanjem umazanije oziroma negativnosti substance, da lahko ostane oziroma je ustvarjena čista substanca.”

Marija Magdalena pravi, da je ženska maternica alkemijska posoda. V ženski maternici je shranjena magnetična energija, ki povzroči in izpelje alkemijske spremembe v odnosu med dvema posvečencema – moškim in žensko, ki sta se zavestno odločila iti po poti Zavestnega odnosa, Svetega zakona. Iz ženske izvira moč, energija, ki pomaga obema posvečencema duhovno rasti. Tako pomembna je vloga ženske na poti do razsvetljenja.
Tako kot jajčece spreminja genetski zapis spermija, da popravi njegove napake ter omogoča razvoj visokim potencialom njegove DNK, tako ženska, ženska maternica s svojo energijo modificira odnos tako, da ga zdravi, celi in spreminja v duhovno pot.

yoni pooja

Yoni pooja – obred čaščenja ženske, ženske energije in ženskega transformativnega potenciala. slika: http://www.sharanya.org

Magdalena pa poudari zelo pomemben element alkimije v odnosu med moškim in žensko. V ženski se bo magnetična, napajajoča, transformativna energija aktivirala le, če se bo počutila brezpogojno ljubljeno, sprejeto, spoštovano in cenjeno. V nasprotnem primeru bo spolni odnos le gol biološki dogodek in ne duhovna aktivacija. Kadar se je ženska zmožna popolnoma prepustiti, se globoko v njej odklenejo vrata do njene moči in omogočijo obema partnerjema dvig zavesti. Ženska je v tem primeru Boginja in moški jo mora v tej vlogi častiti. V njunem odnosu se mora razviti zavedanje o ženski moči in potencialu in to zavedanje mora povzročiti globoko spoštovanje in čaščenje ženske kot alkemijske posode. Brez tega odnosa do ženske – ki ga morata gojiti oba, tako moški, kot ženska sama! – se alkimija ne more zgoditi.

Odsotnost čaščenja ženske in strah pred žensko energijo se razvijata iz dveh virov: po eni strani rasteta iz pomanjkanja samozavesti ženske, pomanjkanja samospoštovanja, samozavedanja, samospoznanja in cenjenja same sebe s strani ženske. Po drugi strani pa izvirata odsotnost čaščenja ženske in strah pred žensko energijo iz moškega in sicer iz njegovega kompleksnega odnosa do ženske moči transformacije, ki izvira iz njegovega odnosa do svoje matere, ali bolje rečeno odnosa njegove matere do njega.

Homoseksualnost, predvsem homoseksualnost moških je, kot uči Osho, posledica strahu pred transformativnim odnosom z žensko. Ker je moški tako ločen od svoje narave, od svojega božanskega blueprinta (odtisa), se boji odnosa z žensko, saj v njem sluti svojo smrt – smrt svoje pojavnosti, svojega ega, svojih samsaričnih prepričanj o življenju. Ta strah ga odvrača od globinskega stika z žensko in ga usmerja v odnose z moškimi. Osho govori takole:

Moškemu: “Homoseksualnost se je pojavila zaradi potlačevanja, zaradi represivne morale, zaradi tisočletij ločevanja moških in žensk v ločena polja. Prvi homoseksualec se je zagotovo rodil v samostanu, to je skoraj gotovo. Ne poznamo njegovega imena, vendar bi morali nepoznanemu posvetiti spomin – prvi homoseksualec. Zagotovo je bil menih

Dobro znano je dejstvo, da so bili krščanski in budistični samostani polni homoseksualnosti. To se je moralo zgoditi, saj jim ni bila dana znanost transcendiranja spolnosti, preprosto so morali potlačevati energijo. Energija se je začela gibati na perverzne načine. In ne zamerite besedi “perverznost”. Pomeni preprosto “nenaravno”, pomeni preprosto nekaj, kar ni tako, kot je predpisala biologija. Biološka pot je heteroseksualna. Če jo preprečiš … Je taka kot majhen potoček, ki teče: če na njegovo strugo položiš kamen, bo začel teči z druge strani, tekel bo obhajajoč kamen, postala bosta dva potočka namesto enega. 
Krivda je religijski fenomen in prav tako je homoseksualnost. Povezana sta in združena skupaj. Če se počutiš krivega, boš še naprej homoseksualen. Opusti krivdo, sprejmi jo. Nič ni narobe, v sebi le nosiš vso grdo preteklost človeštva.  

To je res čudež: ko spustiš krivdo, izgine tvoja religija. In ko izgine religija, postaneš dosti bolj naravno bitje. Stvari lahko vidiš jasneje. Pravzaprav, kar iščeš v moškem, ne boš našel v moškem. Pojavila se bo frustracija. Kar drug moški poskuša najti v tebi, ne bo mogel najti v tebi; pojavila se bo frustracija
Yoni, vagina - vrata v maternico in v globine ženskega, ki se skrivajo za njimi. Le soočenje s svetom za temi skrivnostnimi vrati prinese Spoznanje.

Yoni, vagina – vrata v maternico in v globine ženskega, ki se skrivajo za njimi. Le soočenje s svetom za temi skrivnostnimi vrati prinese Spoznanje. slika: Christa Fox Tantra Art

Rodil si se iz ženske in globoko v svojem nezavednem nosiš podobo ženske, ne moškega. In če ne najdeš ženske, s katero si lahko v enako globoki ljubezni, v kakršni si bil s svojo materjo, v katero lahko vstopiš tako, kot si bil v maternici svoje matere, ne boš izpolnjen. Prevaran si – homoseksualnost ti ne bo pomagala. Lahko ti da določeno udobje – vendar je lažno. Da bi se v popolnosti našel, moški potrebuje žensko, ženska potrebuje moškega. Sta polarni nasprotji in polarnost je potrebna. Ravno tako je, kot če bi poskušal ustvariti elektriko brez polarnih nasprotij, brez pozitivnega in negativnega. 

Spolnost je globoko delovanje bio-elektrike. Ti si električen fenomen, ženska je električen fenomen. Ona je negativna, ti si pozitiven; ona je pasivna, ti si aktiven. Ko aktivna energija sreča pozitivno v globokem srečanju, se zgodi izpolnitev, orgazem. Zgodi se kozmična izkušnja, ki ne pusti v tebi nobene praznine, vsaj za ta trenutek. 

Vendar tvoje ljubljenje z moškim, ali žensko ljubljenje z žensko ne bo pomagalo. Nisem proti homoseksualnosti: preprosto izrekam dejstvo. Ne obsojam je, vendar ni izpolnjujoča – to imam za povedat.  

Prijateljstvo je mogoče, vendar ljubezen ni mogoča, in prijateljstvo in ljubezen sta dve različni dimenziji. Prijateljstvo ima svojo lepoto. Ljubezen potrebuje polarni nasprotji, le takrat se zgodi privlačnost, le takrat je dovolj napetosti. Ljubezen potrebuje subtilno dialektiko. Odnos med moškim in žensko je dialektični proces, poln nevarnosti, pustolovščin in bitk. Je neke vrste intimno sovraštvo.  
To se ne more zgoditi v homoseksualnem odnosu. Zato so homoseksualci imenovani “gay” (vesel, radosten); ni nobene dialektike, vedno se smehljajo. Vendar njihovi smehljaji izgledajo plitko; ne morejo biti precej globoki. Smehljajo se, ker ni nobene možnosti za solze, med seboj se razumejo. Oba sta moška ali pa sta obe ženski, med seboj se razumeta. Z razumevanjem ni nobene bitke. In moški in ženska se nikoli ne razumeta, ne moreta se. Če se pričneta razumeti, se vse pri priči konča, saj sta postala Budi (razsvetljena).
Ženski: “Vendar ima strastna (dialektična, polarna, električna) ljubezen tudi svojo lepoto. Ker je tako vroča, te razganja od intenzivnosti – postaneš plamen hrepenenja. Izlivaš se v eno bitje, to eno bitje je vse in vse. Če ljubiš moškega, je to edini moški na svetu, vsi ostali moški zbledijo. 
So tam, vendar niso v tvojem fokusu. Ta en moški predstavlja vse človeštvo – preteklo, sedanje, prihodnje. Ta moški je arhetip. V njem je poosebljeno vse človeštvo. In ko izlivaš svojo ljubezen vanj z izjemno intenzivnostjo, ne zadržujoč ničesar, si tudi ti edina ženska – ti si vse ženske, pretekle, sedanje, prihodnje. Tudi ti si arhetip
V strastni ljubezni moški ni le moški, ženska ni le ženska: sta anima in animus. V tem je lepota – zgodi se ogromen vrhunec energije. Vsi ljudje morajo izkusiti to ljubezen. Kdor je ne izkusi ne bo mogel izkusiti naslednje (naslednja ljubezen je sočutje) – to je zagotovo. Zato nikoli ne poskušaj preskočiti iz strastne ljubezni v sočutje. Očiščuje te … ta ogenj očiščuje tvoje zlato.  
Ta ljubezen te uči tisoč in ene stvari. Naredi te sposobno za sočutje. Samo razumevanje ljubezni, trpljenja zaradi ljubezni, radost in trpljenje, oba, te naredita sposobno razumeti sočutje. Nato nekega dne ostane samo ljubezen, strast izgine. Intenzivnost, vročičnost izgineta, ostane sveža sapica. Nato lahko ljubiš celoto. Obe ljubezni sta lepi in nista antagonistični – sta dva aspekta istega fenomena
Izkusiti moraš prvo ljubezen, ne zmedi se. To sta dve različni dimenziji. Skozi strast se povzdigneš sočutna.
Ženske, pomembno je, da smo strastne, da si želimo strasti in jo izrekamo, izražamo, dajemo. V odnosu do moškega moramo gojiti strast in iskati strast – ne strast, ki bi bila sama sebi namen, temveč strast, ki očiščuje, ki nas dela naravne, ki nas usmerja na pravo pot – pot razgaljanja, dokler ne ostanemo gole pred obrazom Resnice, Izpolnjene, Sočutne. V moških netimo strast, vendar ne zato, da bi jih zapeljale, temveč zato, da bi jih odrešile njihovega strahu pred ženskim, pred transformacijo, pred razgaljenjem in razsvetljenjem. V njih prebudimo strast, voljo do globine, voljo do spremembe, voljo do razgaljenja, čutenja, magnetizma. Če tega v moškem ne najdemo, izkopljimo to iz njega. Imamo moč za to – prebudimo spečo strast, da bo lahko vzpodbudila rast.

Yasmin Levy: Hallelujah

Oí hablar de una canción (Slišala sem za neko pesem)
Del rey David para el Señor, (od kralja Davida za Gospoda)
Pero a ti los salmos no te gustan (vendar tebi psalmi niso všeč)
Hay tanta luz en su voz (toliko luči je v njegovem glasu)
Como el dolor mas atroz (kot najbolj okrutna bolečina)
En este roto y santo Aleluya (v tem zlomljenem in svetem Aleluja)

Aleluya

La luna llena le mostró (Polna Luna mi je pokazala)
En todo su esplendor (v vsem njenem sijaju)
A Batseba, bañandose desnuda (Batsebo, ki se je kopala gola)
Y a través de esa mujer (in onkraj te ženske)
El rey David no supo ver (kralj David ni mogel videti)
Todo en el era Aleluya (vse v njem je bilo Aleluja)

Aleluya

Bien sé que existe un Dios (Dobro vem, da obstaja en Bog)
Pero lo que me enseñó el amor (vendar to, kar me je naučila ljubezen je)
Es a disparar a quien me apunta (ustreliti tistega, ki meri name)
No es ésto una canción triunfal (to ni zmagovita pesem)
Ni el grito de un triste final (niti krik žalostnega konca)
Sino un frío y solitario Aleluya (temveč hladen in osamljen Aleluja)

Ana Drevenšek
Rdeči šotor je duhovna skupnost žensk, ki iščejo duhovni izraz skozi ženskost svojega zemeljskega telesa. Podeli ta članek z žensko, za katero čutiš, da ji bo pomagal do odkritja svoje notranje ženske moči ter jo odprl modrosti Rdečega šotora.
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s