Anketa o menstrualnem ciklu za zadnji Lunin krajec, 27.9.2013 ob 05:56

Danes je zadnji Lunin krajec, tri četrtine luninega cikla so že minile in na nebu je vidna le še polovica Lune. Luna tone v globine, zavija se v svoj plašč teme. Odpravlja se v deželo podzemlja, kjer se bo prerodila in prerodila tudi nas, ženske, njene hčerke.

Čas teme ni čas žalosti in trpljenja. Čas teme je blažilna osvoboditev od razpetosti med dobrim in slabim, pravilnim in napačnim, zahtevami in zavračanjem. To je čas, ko se lahko potopimo v svojo prvobitnost, v čistost in celostnost našega notranjega otroškega, živalskega, božanskega bitja.

Zadnji teden menstrualnega-luninega cikla je teden, ko na dan privrejo naši resnični občutki, naše resnične želje, resnične sanje in resnična hrepenenja. To je čas, ko sprejemamo v svoje naročje vse bolečine, ki se dvigujejo iz globin, skupaj z njimi pa tudi nove in sveže navdihe, ki nam obljubljajo prerojenje in radostno življenje.

Ker je zadnji teden lunarno menstrualnega cikla (tiste, ki se sprašujete, zakaj povezujem lunin cikel z menstrualnim, preberite članek Duhovno doživljanje menstruacije, kjer opisujem vpliv luninih men na doživljanje menstrualnega cikla. Po načelih kitajske medicine naj bi bil naš menstrualni cikel usklajen z luninimi menami – krvavitev ob prazni luni in ovulacija ob polni luni) čas ranljivega in občutljivega poslavljanja od vsega starega in bolečega ter sprejemanje svoje mogočne, božanske, kreativne, ženske notranje moči, sem ob tej priložnosti pripravila anketo o menstrualnem ciklu.

Teden, ki prihaja, je namreč idealni čas za zdravljenje naših bolečin v zvezi z menstrualnim ciklom. To je čas, ko nam je Luna najbolj naklonjena v poslavljanju od občutkov sramu, razdražljivosti in zavračanja, ki so povezani z menstrualnim ciklom ter nas vzpodbuja, da zaobjamemo svoj menstrualni cikel kot svet proces, ki nam prinaša duhovne vpoglede in zdravljenje ter nam pomaga uravnovešeno in radostno živeti svoje življenje in svojo ženskost.

Sama sem doživela veliko spremembo v dojemanju svojega menstrualnega cikla. Moja prva menstruacija ni bila takšna, kakršna bi si sedaj želela, da bi bila. O biološki plati menstruacije sem sicer veliko vedela in sem dobro razumela, kateri biološki procesi povzročajo posamezne dele menstrualnega cikla – po krvavitvi začne zoreti jajčece, nato se ob ovulaciji izloči in čaka na oploditev in kadar ne pride do oploditve začne razpadati, kot začne razpadati tudi odebeljena maternična sluznica, zaključek tega procesa pa je ponovna mesečna krvavitev. Vendar sem ob prvi menstruaciji doživljala veliko zmedenost in strah, kot da mi je bilo nekaj vzeto, še preden sem razumela (danes razmišljam, da je bil to verjetno zaključek otroštva, ki sem ga želela doživeti v odnosu do začetka menstruacije) ter da niti slučajno nisem pripravljena na menstruacijo in da je ne morem pravilno razumeti. Čutila sem, da se sicer biološko dogaja v mojem telesu, vendar nisem doživela notranje iniciacije, ki bi me tudi psihološko in duhovno pripravila na začetek ciklov, plodnosti in ženskosti
Danes si želim, da bi vsaka ženska lahko ozavestila svoj menstrualni cikel in bila deležna iniciacije v ženskost, ki je kot mlado, prvič krvaveče dekle, ni doživela. Zato želim, da bi vsa dekleta, ženske in zrele ženske čim več vedele tako o biološki, kot o psihološki in duhovni naravi menstrualnega cikla.
Anketa, ki sem jo pripravila naj pomaga uresničiti ta cilj. 

V anketi so vprašanji glede tvojega menstrualnega cikla in glede tvojega doživljanja menstrualnega cikla. Zelo vesela in počaščena bom, če si boš vzela nekaj minut časa in osredotočenosti, da se jim posvetiš in odgovoriš nanje. Verjamem, da te bo odgovarjanje na vprašanja pripeljalo do mnogih spoznanj, razrešitev, zdravljenja in notranje moči. Pošlji anketo še svojim prijateljicam, sorodnicam ali drugim tebi bližnjim ženskam, za katere si želiš, da bi ozavestile svoj menstrualni cikel ter se mu bolj posvetile.

Namen ankete je ozaveščati ženske o menstrualnem ciklu, o njegovi pravi naravi ter potencialih in darovih, ki jih nosi. Rezultate ankete bom s ponosom in hvaležnostjo prenesla v svoje poslanstvo ozaveščanja, ki je pomemben del Rdečega šotora.

Iskreno se ti zahvaljujem za tvoj čas in pozornost!

Do ankete lahko dostopaš ter jo pošlješ drugim tudi preko te povezave: Menstrualni cikel: Anketa

new moonPozdravljena Temna Gospodarica Križišč,

težko pridobljene modrosti,
zagotovi mi svoj blagoslov, očisti moje srce
in nauči me resnice moje duše;
pokaži mi, da je smrt samo vstop v življenje.
Bodi blagoslovljeno.

Gospa,
tihi glas, kot skriti
zvoki, ki jih ustvarjajo nočni metulji,
me kliče v tišini noči.
Kot nočni metulji, ki plahutajo
s svojimi krili ob mrežo,
ti plahutaš ob naoknice mojega uma,
zahtevajoč vstop.
Sveča lune je temna,
ne zagotavlja nikakršne usmeritve.
In vendar, čeprav si ovita v tančico,
me tvoja bližina oplazi kot krhka krila ob ognjeni plamen.
Novi začetki so tvoje darilo,
razcveteti se kot mnogo-listna luna,
ali mavrična krila
tvojega hrepenenja.

Novi začetki se pogosto začnejo v temi. Kaj moraš storiti, da bi začela? 

V imenu Temne Vračarice: Vidim krog teme in to, kar je skrito v njem. 

Izlij v temo Lune vse, od česar se poslavljaš in prosi temne globine prazne Lune, 
da te preplavijo s svežim valom energije in bolj radostnim življenjem.

Poklanjam se ti Hekata, Diana, Mari,
in zahvaljujem se ti za tvoj blagoslov – Kotel Noči,
poln življenja, in smrti, in zopet življenja:
tvoja magija mi daje krila.
Bodi blagoslovljeno.

Ana Drevenšek

Rdeči šotor je duhovna skupnost žensk, ki iščejo duhovni izraz skozi ženskost svojega zemeljskega telesa. Podeli ta članek z žensko, za katero čutiš, da ji bo pomagal do odkritja svoje notranje ženske moči ter jo odprl modrosti Rdečega šotora.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.