Prvi lunin krajec, 12.9.2013 ob 10.09: vabilo boginje Pomone – strastno zaljubljene v življenje

Pomona

Pomona, rimska nimfa sadnih dreves, plodnosti in radosti. Naslikala: William Morris & Edward Burne-Jones

Pomona je živela v davnih časih,
nimfa, ki njen sam dotik je ozelenel sadovnjak,
napolnil njegove veje s sadeži.
O, kako je Pomona ljubila svoj sadovnjak!
Ostala narava jo je pustila hladno, a sadna drevesa!
Jablane! Hruške! Te so bile Pomonino največje veselje,
njena najbolj vznesena radost,
Nosila je nož, vendar ne za lov – 
ne, uporabljala ga je, da bi prirezala vrtničeve žive meje
ali češnjevega drevesa, ali da bi obrezala neplodno drevo,
ali da bi cepila staro jablano, da bi se na novo in sveže razrasla.
Sadovnjaki so bili njeni skrivni misteriji,
in drevesa so bila njeni ljubljeni,
ki niso nikoli trpela žeje, nikoli venela.
Oh, živeti med Pomoninimi drevesi!
Oh, biti tako ljubljen!

Ovid, Metamorfoze

Začenja se drugi teden menstrualno-luninega cikla, teden, ki se bo okronal s polno luno. Danes, točno ob 10.09 zjutraj je luna dosegla svoj prvi krajec.

Drugi teden menstrualno-luninega cikla je teden, ki nosi energijo pomladi in poletja – vrhunec ustvarjalne sile. V tem času izostreno čutimo moč in vpliv svoje volje. Čutimo, kako naša volja oblikuje svoj namen in ga usmeri v eter. Čutimo, kako naša volja usmerja vso energijo našega življenja v manifestacijo naših želja, zamisli, ciljev. Podrobneje o 4 tednih lunarno-menstrualnega cikla tukaj: Duhovno doživljanje menstruacije.

Po zimskem počitku, regeneraciji in prerojenju prvega tedna prazne lune in menstrualne krvavitve, se kot feniks dvignemo iz svojih globin, z novo vizijo in vodstvom o konkretnih korakih, ki jih moramo ubrati za uresničitev svoje vizije. Skupaj z novim valom kreativne energije, ki začne pljuskati iz nas, pa se izostrijo tudi vsakršni dvomi glede svojih sposobnosti, svoje vrednosti in zaslužnosti.

To je čas, ko moramo odločno pomesti s takšnimi vzorci, ki zmanjšujejo našo sposobnost ekstatičnosti, uživanja, zavedanja, uresničevanja, zlivanja, povezovanja. 

Najpomembneje v tednu, ki je pred nami je, da ljubimo svoje kreacije – tako kot Pomona neskončno ljubi svoja sadna drevesa, tako zelo, da ne ne opazi niti dvorjenja zaljubljenih bogov, ki ji jih pošilja Afrodita. Takšno gorečo ljubeznivost in pozornost moramo namenjati v tem tednu svojim stvaritvam, željam, vizijam. So semena, ki potrebujejo našo skrbno nego na vseh nivojih.

V nas je nekaj, kar nam ne pusti ognjevite ljubezni, ljubezni, ki nas naredi slepe za vse, kar bi nas lahko omejevalo. Omejujoči vzorci majhnosti nas kljuvajo s pomočjo našega hiperaktivnega klepetavega uma. V tednu, ki prihaja utišajmo svoj um in se tako kot Pomona brezupno zaljubimo v svoje življenje in v spremembe, ki jih s svojo voljo povzročamo v njem. V tem tednu si dovolimo mladostniško, nedolžno, čisto ljubezen do vsega, kar je in ne pustimo, da bi starčevske energije preprečevale naši ljubezni njeno sočnost, gorečnost, strastnost.

  • Ritual kot dejanje uresničevanja svoje volje

Ritual je dejanje, s katerim uresničujemo svojo voljo. Ritual ima svojo posebno strukturo, njegovo bistvo pa je invokacija ali priklic višje energije, božanske energije ali pa energije Zemlje – skratka entitete zunaj nas. Z invokacijo želimo doseči zlitje svoje moči z močjo te mogočnejše in popolnejše entitete in s tem doseči manifestacijo svoje namere, svoje volje. Ritual ima krožno naravo – koncentrično se giblje okrog svojega osrednjega namena. S tem omogoča, da se vsa energija, ki jo dvignemo med ritualom, usmeri in izlije v naš namen in da se naša energija, osredotočenost in namen ne razpršujejo in izgubljajo. Ritual nas očara in popelje v ritualno zavest, ki je posebno, razširjeno stanje zavesti, katerega namen je osrediniti nas v občutenju svoje moči in svojega namena.

Ritual nam pomaga ozdraviti oslabljeno voljo, ranjeno samopodobo, razpršeno osredotočenost, zamegljeno vizionarstvo.

Ritual nas naredi zopet povezane s svojim notranjim virom moči in svojim poslanstvom. Ritual nas naredi bolj podobne svoji pravi naravi – Boginji.

  • Bliže naravi – bliže svoji Božanskosti

Pomona nas tudi poziva, naj se povežemo z Naravo. Vabi nas, da začnemo

vrtnariti, da preživimo več časa zunaj, da opazujemo širno nebo, da smo več bose in čutimo Zemljino čutnost, da opazujemo letne čase in njihov vpliv na svoje počutje in svoje življenje, da opazujemo živali, da spoštujemo vse, kar poraja Narava.

Sprva nam bo morda težko, lovile se bomo v novem vzpostavljanju stika z Naravo, ne bo nam udobno, čutile se bomo tuje samim sebi. V nekem trenutku pa se bo globoko v notranjosti pojavil občutek povezanosti in globokega miru. Védenje, ki si ga bomo pridobile z opazovanjem Narave, nas bo pomirilo in nam pokazalo razloge, ki stojijo za dogajanji v našem življenju. Prav tako pa nas bo stik z Naravo vrnil sebi, svoji notranji moči, svoji življenjskosti, polnosti, čutnosti. Pomagal nam bo, da ozdravimo od tehnološke družbe vsiljeno racionalnost, resnost in frigidnost in da postanemo Pomonine svečenice slepo zaljubljene v življenje, čutno polne življenja, strastno ustvarjalne, mačje ljubeče in pozorne.

Podeli svojo izkušnjo s Pomonino energijo – o tvojem stiku z močjo svoje volje, o ritualu, o povezanosti z Naravo, o strastnem življenju. Poglobi se sama vase in za začetek zaupaj svoja spoznanja le tvoji notranjosti. Ko prideš v stik s svojo močjo, te bo morda popadla želja, da svoja spoznanja deliš in tako prebudiš še kakšno žensko. Napiši svoja spoznanja v komentarje ali pa jih pošlji. Rdeči šotor je skupnost, duhovna skupnost žensk, ki se medsebojno podpiramo in tkemo mrežo ženske energije, da bi lahko vsaka od nas črpala njene modrosti. 

Ana Drevenšek

Rdeči šotor je duhovna skupnost žensk, ki iščejo duhovni izraz skozi ženskost svojega zemeljskega telesa. Podeli ta članek z žensko, za katero čutiš, da ji bo pomagal do odkritja svoje notranje ženske moči ter jo odprl modrosti Rdečega šotora.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.